LES AL·LÈRGIES

Les al·lèrgies són la resposta de el sistema immunològic. són una hipersensibilitat adquirida davant d’una substància que sol provocar una reacció corporal. La substància al·lèrgica pot ser pol·len, fum, pols, elements químics de l’aire, clor o aliments que desencadenen una reacció que pot arribar a ser violenta. Aquesta malaltia es caracteritza per congestió nasal, llàgrimes, nas gotejant, respir amb xiulet, tos, coïssors, granellades i erupcions cutànies, vertigen i nàusees.

Es distingeixen diferents tipus d’al·lèrgia.

Al·lèrgia a pol·len de les flors i a altres productes vegetals.

• Al·lèrgia medicamentosa. Aquesta pot ser congènita (de caràcter familiar) o adquirida.

• Al·lèrgia alimentària. És una forma especial d’al·lèrgia que s’origina en algunes persones que estan especialment sensibilitzades a cert tipus d’aliment. Entre aquests destaquem: crustacis, peixos, carns, ous, llet, fruites, verdures i fins a cert tipus de vins.

• Alèrgies a substàncies epidèrmiques dels animals.

• Alèrgies als productes bacterians o al·lèrgies infectives.

• Alèrgies a altres substàncies. Aquí es poden incloure, la pols, els àcars, metalls com el níquel, les picades de certs insectes i centenars de productes químics que cada dia són els responsables de nombrosos estats al·lèrgics.

Alguns dels tractaments consisteixen a intentar dessensibilitzar a l’organisme cap a aquella substància.

Dins de la medicina al·lopàtica els medicaments antihistamínics són els més utilitzats

Tractaments naturals per a les al·lèrgies. Sempre s’ha animat a les persones al·lèrgiques a seguir una dieta els més ecològica possible, lliure de conservants, edulcorants i productes químics que puguin produir aquest tipus de reaccions.  D’altra banda, el seguir una dieta depurativa, alliberadora de toxines ha permès que moltes persones millorin els seus símptomes.

Remeis per a les al·lèrgies amb Plantes medicinals. Entre algunes de les plantes medicinals que s’utilitzen per millorar els símptomes de les al·lèrgies estan: Dent de leon, ortiga i aladern fals entre d’altres.

Homeopatia, diferents ceps segons el tipus d’al·lèrgia

Tractaments de les al·lèrgies amb complements alimentaris

Enzims digestius. Milloren la digestió de les proteïnes i evita que es produeixin al·lèrgies alimentàries.

Probiòtics per reforçar el sistema autoimmune.

Esperem que aquestes petites indicacions us ajudin a entendre els processos al·lèrgics i a conviure millor amb ells i si necessiteu ajuda us podem oferir una consulta de naturopatia al nostre centre de Relaxa’t Reus

Vols més informació?

Si vols més informació sobre els nostres serveis, fes servir aquest formulari per contactar amb nosaltres.

×